Ilmankuivaus uima-allastiloissa

Nopeasta uima-altaan vedenpinnan haihtumisesta sekä ilman korkeasta lämpötilasta aiheutuu erittäin korkea suhteellinen ja absoluuttinen sisäilman kosteus ja painostava lämmön tunne. Sen lisäksi, että tällainen lämpö on epämiellyttävää vierailijoille ja henkilökunnalle, on se myös epäterveellistä ja saattaa vaurioittaa rakennusta sisältä.

Uima-allastilojen optimaalisen kosteuden ylläpitämisellä on keskeinen rooli, jolla vältetään seinien kondensoitumista ja korroosiosta aiheutuvia ongelmia sekä tehdään uintiympäristöstä mahdollisimman mukava. Ongelmia voi esiintyä "viileissä kohdissa", kuten lasipinnoilla, metallisissa osissa ja ulkoseinien ympärillä, minne vesi helpommin tiivistyy aiheuttaen korroosiota ja hometta.

Uima-allastilojen kosteustason tulisi olla 50-60 % RH. Matalampi kosteustaso edesauttaa altaanpinnan haihtumista ja korkeampi saattaa aiheuttaa kondensaatiota seinillä ja pinnoilla.

Keskeinen osa uima-allastilojen ilmankuivausta on energianhallinta, sillä kuivausprosessi tuottaa lämpöä. Uima-allastilojen käyttökustannusten vähentämiseksi kuivauksen aikana syntyvä lämpö tulee ottaa talteen joko huoneen sisäilmaan tai allasveteen.

 • Typically 55%RH plus or minus 5%RH is a comfortable and practical humidity level for an indoor pool area.

  It can be varied depending on the season, to minimise operating costs. When the weather is colder, condensation forms more easily on walls and surfaces. So setting 50%RH would be ideal. During the summer, this can be allowed to rise to 60%RH, reducing energy consumption and operating costs, whilst still avoiding condensation. 

 • Condensing dehumidifiers are the best type of dehumidifier for indoor pools, as they are efficient at high temperatures and can also be used to heat the pool water or the room itself.

Uima-allastilojen ilmankuivauksen hyötyjä ovat:

 • Vierailijoille ja henkilökunnalle miellyttävä uintiympäristö lisää asiakkaiden viihtyvyyttä

 • Vähentää kondensaatiota erityisesti viileillä pinnoilla

 • Vähentää korroosion riskiä ja homeen muodostumista, jotka saattavat vaurioittaa rakennusta sisältä

 • Vähentää huollon ja korjausten tarvetta rakenteissa ja ympäristössä

 • Terveellisempi työpaikka henkilöstölle

 • Kuivauksen aikana talteenotetulla lämmöllä voi lämmittää vettä tai huoneilmaa

 • Pienemmät kustannukset kuin ilmanvaihto ja huoneilman lämmitys yhteensä

Get free expert advice on indoor pool dehumidifiers

Tämäkin saattaisi kiinnostaa sinua...