Condair DA -adsorptio-ilmankuivaimet

Adsorptio-ilmankuivaimet sopivat oivallisesti ilman kuivaamiseen alhaisissa lämpötiloissa tai kun tarvitaan erittäin alhaisia kosteustasoja. Condair DA -mallisto toimii tehokkaasti jopa 30 asteen pakkasessa, ja jopa 10%RH ilmankosteutta pystytään pitämään yllä.

Ilmankuivaimeen voidaan liittää useita lisämoduuleja, mikä tukee käytön joustavuutta ja mahdollistaa juuri sellaisen ilman toimittamisen, millaista kyseisessä kohteessa tarvitaan. Lisämoduuleja ovat esi- ja jälkijäähdytinpatteristot, lämmönvaihtimet ja lauhdutinmoduulit.

Järjestelmän käyttökustannusten pienentämiseksi lisälämmönvaihtimissa voidaan hyödyntää kaasua, kuumaa vettä tai höyryä, ja niitä voidaan käyttää tavallisen sähkölämmittimen rinnalla. Enintään 20 kg/h -malleissa on sähkötoiminen reaktivointi ja edistyksellinen itsesäätyvä PTC-lämmitys.

Saatavilla on laaja valikoima säätömahdollisuuksia, kuten laitteen oma kosketusnäytöllinen käyttöyksikkö, rakennuksen hallintajärjestelmän tuki, jossa Modbus-liitäntä vakiona sekä kattava valikoima muita BMS-yhdyskäytäviä.

Condair DA -ilmankuivaimessa on laadukkaat, kiinteästi asennetut, työntöpotkurityyppiset tasavirta- tai EC-tuulettimet ennen adsorptio-roottoria, jotta kuuman ja kostean poistoilman kanssa ei jouduta kosketuksiin ja jotta tuulettimien käyttöikää saadaan pidennettyä.

Adsorptioroottorit on vakiomalleissa sijoitettu pystysuuntaisesti, jotta laitteesta on saatu mahdollisimman matala. 

Ominaisuudet ja edut

  • Sopii ihanteellisesti käytettäväksi alhaisissa lämpötiloissa ja erittäin alhaisten kosteustasojen, 10–50 % RH, saavuttamiseen
  • Toimii lämpötila-alueella -30 °C ... 40 °C
  • Kuivan ilman läpivirtaama on vakiomalleilla 160 m³/h – 9 400 m³/h
  • Adsorptioroottorin eteen sijoitettujen tuulettimien ansiosta kosketus kuumaan, kosteaan ilmaan vältetään

  • Erittäin joustavien muokkausmahdollisuuksien ansiosta DA-malli sopii mihin tahansa kuivaushankkeeseen
  • Kuiva ilma voidaan toimittaa suoraan huonetilaan tai kanavan kautta ilmanvaihtojärjestelmään

Kuivausainegeeli imee kosteutta

Roottorin lavassa on kuivausainegeeliä, joka imee kosteutta syötettävästä ilmasta. Kosteus poistetaan puhaltamalla kuumaa ilmaa adsorptio-roottorin tiettyyn osaan ja poistamalla kuuma, kostea ilma.

Juttele asiantuntijan kanssa adsorptio-ilmankuivaimen valinnasta

Tämäkin saattaisi kiinnostaa sinua...