Sienet viihtyvät hämärissä, kosteissa oloissa. Sienten viljelyssä kostuttimia käytetään pitämään suhteellinen ilmankosteus ihanteellisella tasolla 95 % RH.
Kostutusjärjestelmän on tärkeää pystyä tuottamaan pisaratonta kosteutta, sillä ilmakehästä sienten päälle putoavat pisarat aiheuttavat ruskeita laikkuja, eivätkä ne näytä asiakkaiden silmissä houkuttelevilta.
Get a FREE 10-point guide to improving productivity with humidity in food manufacturing
Tämä esite opastaa elintarviketuotannon tuotantopäälliköitä vaihe vaiheelta hallitsemaan kosteustasoja parhaalla mahdollisella tavalla tuotannon optimoimiseksi, jätteen synnyn vähentämiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi.
Teurastamoiden kostutus
Vähentää painohävikkiä teurasruhon jäähdytyksen aikana alle 1 %:iin.
Lue lisääKylmäsäilytyksen kostutus
Estää tuoretuotteiden painon alenemisen ja parantaa säilyvyyttä.
Lue lisääKostutus kasvisten ja hedelmien varastoinnissa
Estää satotuotteiden laadun heikkenemisen ja edistää pitkäaikaisvarastointia.
Lue lisääKostutus hautomoissa
Ratkaisevan tärkeää mahdollisimman suuren untuvikkomäärän saamiseksi jokaisesta erästä.
Lue lisääKostutus teetuotannossa
Kostutus fermentoinnin aikana parantaa hapettumista ja mustan teen laatua ja arvoa.
Lue lisää