Humidification and humidity control in textile manufacturing

Tekstiilituotannon kostutus ja kosteudenhallinta

Kostutuksesta ja kosteudenhallinasta on tekstiilituotannossa monia etuja, joilla kannattavuutta saadaan parannettua:

Tuotteen paino – kun kosteuden haihtuminen tekstiilien käsittelyn ja varastoinnin aikana estetään, painon pudotusta voidaan vähentää tyypillisestä 4 prosentista vain 0,5 prosenttiin.

Langan laatu – oikein säädetty kostutus säilyttää langan vahvuuden ja joustavuuden, ja näin pystytään valmistamaan laadukkaampia tuotteita paremmalla voitolla. Myös hylkytuotteiden ja jätteen määrä pienenee.

Staattisen varauksen hallinta – Staattinen varaus voi heikentää tuottavuutta ja tuotteen laatua, kun tekstiiliin syntyy nöyhtää, ja huonontaa työntekijöiden oloja ja jopa johtaa onnettomuuksiin. Kosteampi ilma vähentää staattista varausta ja lieventää näitä ongelmia.

Kudonnan tehokkuus – optimaalinen kostutus vähentää langan katkeilua kudottaessa, harventaa koneseisokkeja ja vähentää valmiiseen tuotteeseen kutomakoneen pysähtymisestä ja langan solmimisesta jääviä jälkiä.

Työntekijöiden viihtyvyys – kostuttimilla voidaan tekstiilituotantotilojen lämpötilaa alentaa 5...12 °C haihdutusviilennystä käyttäen, mikä myös sitoo pölyn ja vähentää nöyhtääntymistä. Näin työtilan hengitysilmasta tulee terveellisempi ja tuottavampi.

Get a FREE 10-point guide to humidity control in textile manufacturing

Tämä esite on helppotajuinen opas, joka auttaa tuotantopäälliköitä ymmärtämään, miten ilmankosteus vaikuttaa tekstiilien käsittelyyn ja miten ilmankosteutta kannattaa säädellä.

Saat omasi napsauttamalla tästä

Pyydä asiantuntijaneuvontaa tuottavuuden parantamiseen ilmankosteutta säätelemällä

Condairin kostutuksesta on tekstiilituotannossa seuraavia etuja:

 • Laaja asiantuntemus eri puolilta maailmaa yhteistyöstä monien tekstiilintuottajien kanssa
 • Kattavan tuotevalikoiman ansiosta asiakkaan toiveet voidaan täyttää kokonaan
 • Pystymme tarjoamaan innovatiiviset, pätevät ratkaisut kaikkiin tekstiiliprosesseihin
 • Kattava palveluvalikoima: asiantunteva neuvonta, suunnittelu, toimitus, asennus, käyttöönotto, kunnossapito ja varaosat
 • Tuotantoteho paranee, jätteen määrä vähenee ja voitto kasvaa
 • Terveellisempi ja viihtyisämpi työympäristö parantaa henkilökunnan tuottavuutta ja vähentää onnettomuuksia

Tekstiilialan asiakkaisiimme lukeutuvat

  – Triumph International, Yhdistynyt kuningaskunta

  – Superba, Ranska

  – Picanol, Belgia

  – Ganges Jute, Intia

  – Cheviot Jute, Intia

  – Vardhman Group, Intia

  – Milliken, Yhdysvallat

  – CVT Group, Kanada

  – Freudenberg Vliesstoffe, Saksa

  – AB Fiberduk, Ruotsi

  – Trisoft Textil Ltda, Brasilia

  Akubra Hats

  Ron Palin

  General Manager Operations

  “Condair JetSpray pitää yllä ihanteellista kosteutta 70 %RH Akubran muotoilutiloissa. Näin puutteita huovassa voidaan merkittävästi vähentää ja koko hatunvalmistusprosessista tulee mahdollisimman tehokas ja laadukas.

  Meille on ratkaisevan tärkeää pitää suhteellinen kosteus 70:ssa, jotta huovassa ei ilmenisi prosessin aikana puutteita, jotka näkyvät vasta myöhemmin viimeistelyprosessin vaiheissa.”

  Vardhman

  Mukesh Saxena

  Chief General Manager of Fabric Operations

  “JetSpray pitää yllä ihanteellista kosteutta 60 %RH Auro Weavingin loimauksessa. Tämä vähentää merkittävästi villalankojen purkaantumista ja maksimoi osaston tehokkuuden ja laadun. JetSpray-kostutusjärjestelmän asentamisen jälkeen on ilma tiloissamme ollut miellyttävää ja puhdasta. Voimme lämpimästi suositella JetSpray-järjestelmää loimaus- ja lankavarastojen kostutukseen, joissa luotettava ja tarkka kosteudenhallinta on välttämätöntä.

  VMT Spinning Company

  Gurpreet Singh

  Unit Head

  “JetSpray on osoittautunut erittäin sopivaksi tarpeisiimme. Sen avulla vaadittu suhteellinen kosteus tiloissamme pysyy yllä. Lisäksi laite toimii erittäin hygieenisesti.

  Kyseessä on suljettu järjestelmä, jossa vesi ei kierrä, joten mikro-organismit eivät pääse kasvamaan. Laite on myös käyttäjäystävällinen ja käytännössä katsoen huoltovapaa.”

  Tämäkin saattaisi kiinnostaa sinua...