Humidification & humidity control in the packaging industry

Kostutus ja kosteudenhallinta pakkausteollisuudessa

Isossa supermarketissa on tarjolla yli 40 000 pakattua tuotetta, joista jokainen kilpailee kuluttajan huomiosta. Vaikka marketti on vain yksi osa jakelureittiä, jo siitäkin on helppo huomata, miksi pakkauksella on niin suuri merkitys. Tuotteiden suojaaminen, säilyttäminen ja esittely ovat kaikki erittäin tärkeitä näkökohtia, mutta kun on oltava myös innovatiivinen, kilpailukykyinen ja ympäristötietoinen, nykyaikaiset pakkausvalmistajat pyrkivät usein parhaisiin käytänteisiin myös muotoilussa, tuotannossa ja painatuksessa. Laatu ja tuottavuus ovat keskeisiä tekijöitä, ja sopivalla ilmankosteudella on ratkaiseva merkitys monilla tuotannon alueilla.

Etikettien painatus

Etikettien painatuksessa arkki- ja rotaatiopainolle asetetaan erittäin korkeat laatuvaatimukset, usein tarvitaan enemmän värejä ja brändin omia sävyjä kuin tavallisessa painatuksessa, ja yhdenmukaisuus kerrasta toiseen on keskeisen tärkeää. Kohdistusta ja rasteritiheyttä on erittäin tärkeää valvoa tiukasti, etenkin monikertapainatuksessa. Jotta reunojen kutistuminen, paperin aaltoilu ja rypistyminen sekä sähköstaattinen varaus voidaan estää, suhteellinen ilmankosteus on arkkialistusta käyttävässä litografiapainosalissa tyypillisesti 50–55 % RH. Rotaatio-offsetpainossa vastaavaa kosteudenhallintaa tarvitaan sekä ennen painatusta että painosalissa, jotta paperin reunat eivät kutistu eikä raina katkea.

Folio

Premium-luokan tuotteiden valmistuserät ovat pienempiä, ja niiltä vaaditaan erinomaista laatua, usein paperietiketteihin täytyy kiinnittää metallifoliota ja kalvoja. Folioiden ja kalvojen sujuvan käsittelyn ja kiinnittymisen kannalta sähköstaattisen varauksen välttäminen on ehdottoman tärkeää. Sähköstaattisen varauksen kynnys on 40–45 % RH, kun taas painatukseen vaaditaan tavallisesti kaikkialla olosuhteita, joissa suhteellinen ilmankosteus on 50–55 % RH.

Leikkaus ja kelaus

Paperirainojen ja kapeiden etikettirainojen leikkaamisesta ja kelaamisesta voi syntyä sähköstaattista varausta. Se estetään asettamalla suhteelliseksi ilmankosteudeksi 45 % RH.

Liimat

Monet liimat reagoivat herkästi ympäristön ilmankosteuteen ja luovuttavat kosteutta kuivaan ilmaan. Näin liima kuivuu, eikä etiketti pysty tarttumaan taustaan (yleensä lasiin tai peltitölkkiin) eivätkä pahvireunat liimaudu. Yleensä liima on tasapainossa paperin kanssa, ja ongelma ratkeaa suhteellisella ilmankosteudella 50–55 % RH.

Pahvi, kartonki ja aaltopahvi

Paksummat paperit ja pahvit ovat vähemmän herkkiä aaltoilemaan ja sietävät paremmin sähköstaattista varausta, vaikkeivät olekaan niiltä täysin suojassa. Raakamateriaalia ja aihioita onkin parasta säilyttää ja työstää oloissa, joissa RH on 50–55 %. Suurempia ongelmia aiheuttaa paksumpien paperien ja pahvien taitoskohtien ulkopuolen murtuminen, kun pahvin joustavuus kärsii kuivumisesta. Tämä näkyy erityisesti painotuotteissa, joissa valkoinen sisus tulee näkyviin, jolloin koko erä on pakko hylätä. Tämäkin pulma voidaan ratkaista ylläpitämällä säilytys- ja tuotantotiloissa suhteellista ilmankosteutta 50–55 %.

Paperin ja kartongin preeglaus

Kosteuspitoisuus vaikuttaa paperin joustavuuteen ja vahvuuteen. Preeglaus voi saada paperin murtumaan ja kulumaan, etenkin niistä kohdista, joissa kuivasta paperista on tullut ohuempaa. Kun sekä paperintoimittajan tiloissa että tuotannossa RH pidetään 50–55 prosentissa, paperin kosteuspitoisuus saadaan pidettyä optimaalisena ja ongelma voidaan välttää.

Kalvojen käsittely ja painatus

Pakkauskalvot reagoivat erityisen herkästi sähköstaattiseen varaukseen kaikissa työstövaiheissa: suulakepuristuksessa, painatuksessa ja kelaamisessa. Koska kalvot eivät yleensä ole yhtä hygroskooppisia kuin paperi tai pahvi, sähköstaattisen varauksen hälventämiseen tarvitaan kosteampia oloja. Tyypillinen on RH 50–55 %, mutta 60 prosenttiakaan ei ole harvinainen.

Condairin kostutuksesta on pakkausteollisuudessa seuraavia etuja:

  • Laaja kokemus kaikista pakkausalan prosesseista projekteista ympäri maailman
  • Kattavan tuotevalikoiman ansiosta tuotantovaatimukset voidaan täyttää kokonaan
  • Kostutusratkaisut kuluttavat vain vähän energiaa eivätkä juurikaan vaadi huoltoa
  • Tuotantonopeus on erinomainen ja koneiden seisokit vähenevät
  • Vähentää sähköstaattista varausta ja siten myös sähköiskuja
  • Estää materiaalien mittojen muuttumisen ja siten kohdistusongelmat
  • Estää taitoskohtien murtumat

Pakkausalan asiakkaisiimme lukeutuvat

Mayr-Melnhof Packaging, Ranska

– DS Smith Packaging, Ranska

– Hewlett Packard, Espanja

– Tetra Pak, Kiina

– SCA Packaging, Ruotsi ja Yhdistynyt kuningaskunta

– Marinetti-Packaging, Chile

– MM Packaging, Saksa

– Tralin Pak, Mongolia

– Jiffy Packaging Ltd, Yhdistynyt kuningaskunta

– Collotype Labels Ltd, Yhdistynyt kuningaskunta ja Australia

Napsauta tästä, niin pääset tutustumaan pakkausalan asiakkaisiimme eri puolilla maailmaa.

Pyydä ilmaista asiantuntijaneuvontaa pakkaustuotantosi parantamiseksi

Tämäkin saattaisi kiinnostaa sinua...