Kostea ilmasto on eduksi teen kasvatuksessa viljelmillä, ja oikea suhteellinen ilmankosteustaso on keskeinen tekijä, kun kerätyistä lehdistä valmistetaan laatuteetä.
Etenkin hapettamisen (jota sanotaan myös fermentoinniksi) aikana lämpötilan ja kosteuden tiukka valvonta on erityisen tärkeää. Tässä prosessissa olosuhteet ovat sellaiset, että nuudutetuissa lehdissä olevat polyfenolit pystyvät kehittymään teaflaviiniksi, tearubigiiniksi ja muiksi yhdisteiksi, joista mustan teen, pouchong- ja oolongteen luonteenomaiset maut ja väri syntyvät.
Jos lehdet kuivuvat, hapettuminen hidastuu, sillä prosessissa tarvitaan vettä. Fermentoitumisen ylläpitämiseksi ympäristön suhteellisen ilmankosteuden täytyy olla 95–98 % RH 20–26°C lämpötilassa, ja pienikin kosteustason lasku haittaa prosessia ja pienentää voittoa.
Myös muissa työvaiheissa kuten pussiteen tuotannossa kostutuksella voidaan parantaa tuottavuutta, kun sähköstaattiset ongelmat vähenevät.
Teen juonti lisääntyy maailmalla, ja kuluttajat haluavat laatua ja valinnan mahdollisuuksia. Lisäksi reilun kaupan ja termiinisopimusten kaltaiset trendit aiheuttavat tuottajille ennennäkemättömän suuria paineita tavoitteiden täyttämiseksi laadusta tinkimättä.
Jos ei voida luottaa siihen, että olosuhteet ovat ilmaston ansiosta luonnostaan oikeanlaiset, Condairin kostutusratkaisuilla saavutetaan todistetusti vakaa ja taloudellisesti kannattava tuotantoympäristö.