Condair RO-A -käänteisosmoosi-vedensuodatin kostuttimiin

Käänteisosmoosi (Reverse Osmosis, RO) on tehokas ja taloudellinen menetelmä mineraalien poistamiseen vedestä. Condair RO-A on kehitetty erityisesti parantamaan Condair-kostuttimien käyttöä ja vähentämään niiden energiankulutusta ja huollontarvetta.

Kun kostuttimen käyttövedestä poistetaan mineraalit, järjestelmään ei käytännöllisesti katsoen muodostu kalkkikertymiä lainkaan. Näin ollen kaikkien kostutintyyppien kunnossapidon tarve vähenee tuntuvasti, ja höyrykostuttimien energiankulutus pienenee. Kulujen pienenemisen ansiosta Condair RO-A voi maksaa itsensä takaisin noin vuodessa.

Vesijohtovedellä toimivan höyrykostuttimen höyrykattila täytyy tyhjentää ajoittain, jotta mineraalipitoisuus saadaan pidettyä alhaisella tasolla ja kalkin kertymistä vähennettyä. Käytettäessä käänteisosmoosivettä höyrykostuttimen höyrykattilaa ei tarvitse tyhjentää säännöllisesti. Näin ollen veden lämpötilan ylläpitämiseen kuluu vähemmän energiaa.

Koska veden lämpötila pysyy tasaisena, myöskään höyryn tuotossa ei ole heilahteluja, mikä parantaa kosteudenhallintaa. Jos vastuskäyttöisessä höyrykostuttimessa käytetään käänteisosmoosivettä, voidaan saavuttaa säätötarkkuus ±1 % RH.

Käänteisosmoosiveden käytöstä kostuttimissa on haihdutuskostuttimissa myös se etu, että haihdutustyynyjen käyttöikä pitenee, sumutuskostuttimissa taas pölyn levittyminen estyy.

Ominaisuudet ja edut

  • Kalkin kertyminen kostuttimiin käytännöllisesti katsoen estyy
  • Kunnossapitoaika ja -kustannukset vähenevät
  • Energiankulutus vähenee
  • Mahdollistaa täsmällisen kosteudenhallinnan
  • Pidentää kostuttimen käyttöikää

Vähentää kalkin kertymistä kostuttimeen

Condair RO-A poistaa kostuttimen käyttövedestä käytännöllisesti katsoen kaikki mineraalit ja vähentää siten kalkin kertymistä ja huollontarvetta.

Pyydä ilmaista asiantuntijaneuvontaa kostuttimen vedenkäsittelyyn

Tämäkin saattaisi kiinnostaa sinua...