Improving health with humidity control

Terveyden edistäminen kosteudenhallinnan avulla 

Heti huoneeseen astuessaan ihminen tuntee, onko ympäröivä ilma lämmintä vai kylmää, mutta yhtä ilmeistä ei ole vallitsevan kosteustason havainnointi. Ihminen ei pysty aistimaan mikä hengittämämme tai ihoamme koskettavan ilman kosteuspitoisuus on. 

Kuivan ilman suorat ja välilliset vaikutukset terveyteemme ovat kuitenkin merkittäviä. Pitkäaikainen altistuminen kuivuudelle voi haitata monien elimiemme terveyttä (aivot, munuaiset, verenkierto, iho ja silmät) ja heikentää vastustuskykyä ilmansaasteita, hengitystieinfektioita ja allergioita vastaan. 

Optimaalinen ilmankosteus työpaikalla pitää työntekijät terveinä, vähentäen poissaoloja ja kasvattaen tuottavuutta. 

Chartered Institute for Personnel totesi vuoden 2015 raportissaan “Absence Management”, että lievät sairaudet, kuten vilustuminen ja flunssa, ovat edelleen yleisin lyhytkestoisen sairasloman syy. Rakennuksen kosteudenhallinnan parantaminen on tehokas ja taloudellinen tapa vähentää lyhytaikaisia sairauksia, mikä on sekä yrityksen että työntekijöiden eduksi. 

40-60 % suhteellinen kosteus on ihanteellinen olotila terveydellemme ja hyvinvoinnillemmeHengityselinten immuunijärjestelmä toimii tehokkaasti ja ilmassa olevat mikrobit ja saasteet eivät pääsee leviämään sisätiloissa. issä kolmessa videossa pureudutaan kosteudenhallinnan parantamiseen liittyviin faktoihin (englanniksi). 

Osa 1. Captain Humidity kertoo... 

...miten kosteustaso vaikuttaa hengityselinten immuunijärjestelmään. 


Osa 2. Captain Humidity kertoo... 

...miten kosteustaso vaikuttaa ilmassa oleviin viruksia sisältäviin pisaroihin. 


Osa 3. Captain Humidity kertoo... 

...miten kosteustaso vaikuttaa ilmassa leviävien virusten tarttuvuuteen. 


Tämä podcast kertoo englanniksi, miksi 40–60% suhteellinen kosteustaso on tärkeää virusinfektioiden ehkäisyssä. 

Lisätietoa aiheesta...