Maksuton opas vain niille, jotka työskentelevät suoraan elintarviketuotannon toiminnoissa ja vain niin kauan, kuin oppaita riittää. Tarjous voidaan perua milloin tahansa ilman ennakkovaroitusta.

10-kohtainen opas elintarviketuotannon tuottavuuden parantamiseen kosteuden avulla

Elintarvikkeen sisältämä vesimäärä vaikuttaa ratkaisevasti tuotteen ulkonäköön, makuun, säilyvyyteen ja lopulta myös painoon. Hedelmissä ja vihanneksissa vettä voi olla jopa 80–99 %, kun taas esimerkiksi lihassa, kalassa ja pastassa vettä voi olla 50–79 %.

Elintarvikkeiden tuottajien kannalta tuotteen vesipitoisuuden sääteleminen on ratkaisevan tärkeä keino voiton maksimoinnissa ja laadun säilyttämisessä. Haihtumishävikkiä ja kosteuden kertymistä voi esiintyä aina, kun tuoretuotteen pinta joutuu kosketuksiin ympäröivän ilman kanssa.

Ympäröivän ilman suhteellinen kosteus ja sille altistumisen kesto ovat kaksi tärkeintä tekijää, jotka vaikuttavat siihen, kuinka paljon ja kuinka nopeasti vettä siirtyy elintarvikkeeseen ja siitä pois.

Tämä dokumentti on 10-kohtainen opas, joka auttaa elintarviketuottajia ymmärtämään kosteuden merkityksen ja parantamaan tuottavuutta, vähentämään jätteen syntymistä ja ylläpitämään tuotteiden laatua aktiivisen kosteudenhallinnan avulla.


Täytä ja lähetä lomake, niin saat MAKSUTTOMAN oppaan

* tarkoittaa pakollista kenttää

Tämäkin saattaisi kiinnostaa sinua...