27.04.2022

Uusi kondensoiva ilmankuivain jäähdytystoiminnolla

Condair on lanseerannut uuden tuotteen nimeltä Condair DC-N. Se on ulkoisella jäähdytysyksiköllä varustettu kondensoiva ilmankuivain, joka kuivaa halutun tilan eikä aiheuta ylikuumenemisvaaraa. Perinteiset kondensoivat ilmankuivaimet kuumentavat tilaa sisäilmaa kuivatessaan, joka johtuu sisäänrakennetuista lauhduttimista. Tällä kondensoivalla ilmankuivaimella saadaan kuivaa ilmaa ja hallitaan lämpötilaa ulkoisella lauhduttimella, joka poistaa hukkalämmön muualle, samalla lailla kuin split-järjestelmällä varustettu ilmastointilaite. Näin kuivattavan huoneen lämpötila on huomattavasti helpommin hallittavissa.

Condairin myyntijohtaja Dave Marshall-George kommentoi: "Kondensoivat ilmankuivaimet kuivattavat ilmaa niin, että ilmankosteus tiivistyy viileälle pinnalle ja valuu pois. Prosessissa syntyy lämpöä, eli ilmankuivaimesta ulosmenevä kuiva ilma voi olla muutaman asteen lämpimämpää kuin sisääntuleva kostea ilma. Joissakin tapauksissa tällainen lisälämpö voi aiheuttaa ongelmia. Ilmanvaihdon avulla säädellään usein lämpötilaa. Jos kuitenkin raitista ilmaa päästetään säätelemään sisälämpötilaa, saattaa tilaan päästä kosteutta, jolloin kosteudenhallinta ei toimi yhtä tehokkaasti.

”Condair DC-N on tällaisiin olosuhteisiin ihanteellinen ratkaisu. Kun kuivatettava tila on viileä eli lämpötila on vaadittua alempi, saadaan ilmankuivaimen sisäisen lauhduttimen ansiosta sisään sekä lämpöä että kuivaa ilmaa. Kun tilassa vaadittu lämpötila saavutetaan, ulkoinen lauhdutin aktivoituu ja puhaltaa lämpöä ulos. Näin tila pysyy suljettuna taaten tehokkaan kuivauksen. Samalla saadaan ihanteellinen sisälämpötila ja kosteustaso."

Condair DC-N -sarjan kuivauskapasiteetti on 263–940 l/vrk (30 °C/80 % RH) ja jäähdytys 13–43 kW. Ilmankuivaimissa on energiatehokkaat, kolmitehoiset EC-tuulettimet, vakiomalleissa kotelo on galvanoitua terästä sekä mukana R410A-kylmäkaasu. Laitetta käytetään sen omasta digitaalisesta näytöstä, lisävarusteena saatavalla etäkäyttölaitteella, joka voi olla jopa 50 metrin päässä, tai rakennuksen hallintajärjestelmällä (Modbus).

Condairilla on kattava valikoima sekä kondensoivia että adsorptio-ilmankuivaimia. Mihin tahansa kuivausprojektiin löytyy sopiva teknologia.

Takaisin uutissivustolle
Condair DC-N -lauhdutin-ilmankuivain, jossa jäähdytystoiminto

Kun kuivatettava tila on viileä eli lämpötila on vaadittua alempi, saadaan ilmankuivaimen sisäisen lauhduttimen ansiosta sisään sekä lämpöä että kuivaa ilmaa.

Kun tilassa vaadittu lämpötila saavutetaan, etälauhdutin aktivoituu ja puhaltaa lämpöä ulos.

Tästä asiantuntijan neuvoja seuraavaan kuivausprojektiin


Tästä asiantuntijan neuvoja seuraavaan kuivausprojektiin

Sinua saattaa kiinnostaa nämäkin...