23.05.2023

Condair täyttää 75 vuotta

Kostutusasiantuntijayritys Condair viettää 75-vuotisjuhliaan. Yritys perustettiin Sveitsissä vuonna 1948 nimellä Defensor AG, perustajaan kemisti Dr. Bernard Joos. Condairin toimistoissa ympäri maailman juhlistetaan tilaisuutta.

Condair Oy:n maajohtaja Jarmo Päivärinta kommentoi: "75 vuotta on aikamoinen virstanpylväs organisaatiolle. Condairin pitkä ikä sen todistaa: meillä osataan innovoida ja kehittää markkinoiden johtavaa teknologiaa sekä toimittaa tuotteemme asiantuntevasti ja palvelualttiisti. Yrityksemme on kostutussektorin edelläkävijä ja alansa johtava suunnittelija.”

Ensimmäinen lanseerattu tuote vuonna 1948 oli ilmasuihkudesinfiointijärjestelmä, joka "suojeli" karjaeläimiä infektioita vastaan. Tästä syystä yrityksen nimi olikin siihen aikaan Defensor (to defend = suojella, puolustaa). Pian huomattiin, että sumuttimen tuoma kostutus oli eduksi myös tuotantosektoreille, erityisesti juuston kypsytykseen. Defensorilla jatkokehitettiin 50- ja 60-luvuilla kostutusteknologiaa ja oltiin kovassa kilpailussa markkinoiden toisen päätoimijan, Plasconin, kanssa. Sumutuskostuttimet ja haihduttavat kostuttimet kehitettiin näissä kahdessa yrityksessä. Näiden kahden yrityksen keksintö oli myös elektrodikäyttöinen kattilahöyrykostutin ja vastuskäyttöisten elementtilämmittimien käyttö veden keittämiseen ja ilman kostuttamiseen.

Vuonna 1975 sveitsiläinen maahantuontiyritys Walter Meier halusi monipuolistaa tarjontaansa ja osti Defensorin päästäkseen kostutusmarkkinoille. Vuonna 1981 Meier osti myös Plasconin, kooten yhteen kaksi johtavaa kostutusyritystä. 80-luvulla konserni laajeni Pohjois-Amerikkaan ostamalla Nortecin, joka oli sekä Defensorin että Plasconin jakelija. Samalla Plascon uudelleenbrändättiin Condairiksi.

Organisaatio jatkoi kasvuaan läpi 80- ja 90-lukujen, kunnes vuonna 1995 Defensorin ja Condairin alla olevien yritysten fuusion myötä syntyi maailman suurin kostutuskonserni, joka nimettiin Axairiksi. Uusien yrityskauppojen myötä 12 kostutusyritystä siirtyi Walter Meier -konsernin omistukseen vuoteen 2012 mennessä. Pääomistaja Silvan Meier päätti silloin yhdistää toiminnan, ajatuksena "yksi brändi, yksi yritys" tuoden kaikki kosteudenhallinnan alla olevat osakkaat Condairin lipun alle.

Jarmo Päivärinta jatkaa: “Condairilla on tänä päivänä myynti- ja palveluorganisaatioita 23 maassa, jakelukumppaneita yli 50 paikassa ja tuotantolaitoksia Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Yritys on ollut alan ajava voima keksiessään järjestelmiä, kuten elektrodikäyttöisen kattilahöyrykostuttimen, joka on luultavasti maailman eniten käytetty teollinen ilmankostutin."

Yrityksen innovaatiot jatkuvat uusilla älykkäillä ominaisuuksilla, esimerkiksi IoT-laitteilla. Näin varmistetaan, että loppuasiakas saa parasta mahdollista tukea suoraan valmistajalta. Innovatiiviset uudet tuotteet, kuten kokonaisen kerrostalon ilmankostutinjärjestelmä, jota hallitaan keskitetysti ja ohjataan puhelinsovelluksella, venyttävät alan rajoja entisestään.

”Condair puhuu myös alan positiivisen päämäärän puolesta. Yrityksen väite "kostutus parempaan elämään" viestii sekä optimaalisen sisäilman kosteuden terveysvaikutuksista että perinteisen tuotannon eduista. Ratkaisujemme avulla suojellaan terveyttä ja globaali organisaatiomme on sitoutunut levittämään tietoisuutta tästä ja velvoitettu rakentamaan terveellisempää ympäristöä. Meillä ollaan ylpeitä yrityksen arvoista ja perinnöstä. Meillä kaikilla on ilo toivottaa itsellemme hyvää 75-vuotispäivää”, Jarmo päättää.

Takaisin uutissivustolle
Defensor ilmankostutin

Defensor-niminen ilmankostutinmalli tekstiilitehtaalla (Defensor on yrityksen entinen nimi).


Jarmo Päivärinta, maajohtaja Condair Oy

Jarmo Päivärinta, Maajohtaja, Condair Oy

"Yritys on ollut alan ajava voima keksiessään järjestelmiä, kuten elektrodikäyttöisen kattilahöyrykostuttimen.


Condairin 75 vuotta
Ilmasuihkudesinfiointijärjestelmä 1958

Ilmasuihkudesinfiointijärjestelmä vuodelta 1958 – Condair aloitti desinfiointialalla ennen siirtymistään kostutuslaitteisiin.Bernard Joos, Condairin perustaja 1948

Dr. Bernard Joos – sveitsiläinen kemisti ja Condairin ensimmäisen tuotteen keksijä vuonna 1948

Juttele asiantuntijan kanssa kosteudenhallinnasta

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä...