Egg hatchery humidification & humidity control

Kostutus ja kosteudenhallinta hautomoissa

Luonto on erinomaisen taitava ylläpitämään juuri sopivia olosuhteita munan hautomisessa. Kaupallisen hautomon keinotekoisessa ympäristössä sen sijaan on hautomopäällikön tehtävä varmistaa, että kaikki olosuhteet ovat niin täydelliset kuin suinkin, jotta jokaisesta munaerästä saadaan mahdollisimman suuri määrä laadukkaita untuvikkoja.

Lämpötila ja ilmavirta ovat erittäin tärkeitä tekijöitä, mutta myös ilmankosteudella on prosessissa ratkaiseva merkitys.

Hautomon kosteustasot

Varastointi ennen hautomakoneisiin siirtoa: enintään seitsemän päivää 70–80 % RH nestevajauksen riskin pienentämiseksi

Varastointi ennen hautomakoneisiin siirtoa: yli seitsemän päivää 80–88 % RH nestevajauksen riskin pienentämiseksi

Haudonnan alkuvaihe: 50–60 % RH, jotta voidaan estää liiallinen kosteuden haihtuminen, josta seuraa valkuaisen kuivumista ja sikiövaurioita

Kasvu: 50–60 % RH, jotta ilmatila pystyy kehittymään oikean kokoiseksi, jolloin sikiön keuhkot pystyvät kehittymään oikein, kun se on puhkaissut reiän ilmatilaan

Kehitys: 50–60 % RH märän navan ja punaisten kintereiden estämiseksi

Kuoriutuminen: 50–60 % RH, jotta kuoren tarttuminen untuviin voidaan estää

Kasvattamo ja broilerihalli ensimmäiset kolme päivää kuoriutumisen jälkeen: 70 % RH untuvikkojen nestevajauksen estämiseksi ensimmäisten päivien aikana kuoriutumisen jälkeen

Get a FREE 10-point guide to improving productivity with humidity in food manufacturing

Tämä esite opastaa elintarviketuotannon tuotantopäälliköitä vaihe vaiheelta hallitsemaan kosteustasoja parhaalla mahdollisella tavalla tuotannon optimoimiseksi, jätteen synnyn vähentämiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi.

Pyydä ilmaista asiantuntijaneuvontaa hautomoiden kosteudenhallintaan

Condairin kostutuksesta on siipikarjan kasvatuksessa seuraavia etuja:

  • Laaja asiantuntemus eri puolilta maailmaa yhteistyöstä monien maatilojen kanssa
  • Kattavan tuotevalikoiman ansiosta asiakkaan toiveet voidaan täyttää kokonaan
  • Pystymme tarjoamaan hyväksi havaitut ratkaisut maatilojen ja maatalouden prosesseihin
  • Tuottavuus paranee ja linnuista tulee terveempiä
  • Ilmassa leijuva pöly vähenee
  • Hygieeniset, alalla testatut kostutusjärjestelmät, jotka tarjoavat alhaiset käyttökustannukset
  • Kattava palveluvalikoima: asiantunteva neuvonta, suunnittelu, toimitus, asennus, käyttöönotto, kunnossapito ja varaosat

Globaaleihin elintarvikealan asiakkaisiimme lukeutuvat

– Nestle

– Lufafa Hatcheries

– Euro Farm Foods

– Grupo Bimbo

– Arla Foods

– Tulip Food Company

– Vion Food

– Warburtons

– Unilever

– Sara Lee

– Tate & Lyle

– Princes

Tämäkin saattaisi kiinnostaa sinua...