Crop storage humidification & humidity control

Kostutus ja kosteudenhallinta kasvisten ja hedelmien varastointiin

Kun kasvis- ja hedelmäsatoa, etenkin vihanneksia, korjataan kesäkuukausina, ne ovat sen mukaisia, millainen lämpötila kyseisenä päivänä vallitsee. Sato täytyy säilyttää tuoreena asiakkaalle saakka, ja sitä varten tuotteet jäähdytetään hyvin nopeasti 2–4 °C:n lämpötilaan. Jos lämpötila on sadonkorjuupäivänä >20 °C, varastointilämpötilaan jäähdyttäminen olisi liian rajua ja vaurioittaisi satotuotteita.

Sen ehkäisemiseksi ilmaan lisätään kosteutta jäähdytysvaiheessa. Jäähdytysvaiheessa kosteutta ei kuitenkaan voida lisätä koko aikaa, koska tiukat vaatimukset tekisivät siitä taloudellisesti kannattamatonta.

Siksi kostutus ajastetaan toiminaan silloin, kun jäähdytyksessä on tauko. Tällöin varastoon virtaa sumua ja satotuotteet voivat imeä kosteutta ilmasta, ja jäännöskosteus estää kasvisten ja hedelmien kuivumisen seuraavan jäähdytysjakson aikana.

Tavallisesti 15 minuutin jäähdytysjaksoa seuraa 5 minuutin kostutusvaihe, ja vuorottelua jatketaan, kunnes satotuotteet ovat saavuttaneet varastointilämpötilan. Tässä prosessissa ei käytetä kosteudenvalvontaa, vaan prosessia ohjataan kostutinta säätelevällä ajastinpiirillä laitoksen käyttöpaneelista. Jäähdytinlaitteiston tuulettimien on erittäin tärkeää olla käynnissä koko prosessin ajan, jotta ilman jakelureitit säilyvät muuttumattomina.

Get a FREE 10-point guide to improving productivity with humidity in food manufacturing

Tämä esite opastaa elintarviketuotannon tuotantopäälliköitä vaihe vaiheelta hallitsemaan kosteustasoja parhaalla mahdollisella tavalla tuotannon optimoimiseksi, jätteen synnyn vähentämiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi.

Pyydä ilmaista asiantuntijaneuvontaa kasvisten ja hedelmien varastoinnin kosteudenhallintaan.

Condairin kostutuksesta on kasvisten ja hedelmien varastoinnissa seuraavia etuja:

  • Tuottavuus paranee, kun tuotteiden painohävikki pienenee
  • Mahdollinen varastointiaika ja säilyvyys pitenee
  • Laaja asiantuntemus eri puolilta maailmaa yhteistyöstä monien maatilojen kanssa
  • Kattavan tuotevalikoiman ansiosta asiakkaan toiveet voidaan täyttää kokonaan
  • Energiaa säästävät järjestelmät pienentävät tuotantokustannuksia ja parantavat kosteudenhallintaa
  • Kattava palveluvalikoima: neuvonta, suunnittelu, toimitus, asennus, käyttöönotto, kunnossapito ja varaosat

Globaaleihin elintarvikealan asiakkaisiimme lukeutuvat

– Nestle

– Quaker Oats

– Grupo Bimbo

– Arla Foods

– Tulip Food Company

– Warburtons

– Unilever

– Sara Lee

– Tate & Lyle

– Princes

– Delifrance

Tämäkin saattaisi kiinnostaa sinua...