03.03.2013

Hedelmien ja vihannesten hävikki väheni 30% Samkaupissa

Islannin Samkaup-ruokakauppaketju on ollut erittäin tyytyväinen hankkimaansa 11 Condair-kostutusjärjestelmään. Lisäksi tuoretuotteiden hävikki on samalla merkittävästi vähentynyt.

Condairin kostuttimet ovat menestys Samkaupissa. Kauppaketju osti 10 järjestelmää lisää konseptikokeilun jälkeen ja sitoutui ostamaan vähintään yhden uuden järjestelmän joka vuosi.

Condairin kostutusjärjestelmä pidentää hedelmien ja vihannesten säilyvyyttä. Samkaupin mukaan hävikkiä on kostutetussa tilassa olevien hedelmien ja vihannesten suhteen jopa 30 % vähemmän; merkittävä taloudellinen säästö.

Vähittäiskaupan toiminnanjohtaja Gunnar Egill Sigurðsson kommentoi: "Ostimme testijärjestelmän Reykjavikin myymäläämme vuonna 2010 ja huomasimme, että Condairin kostutusratkaisun ansiosta hedelmien ja vihannesten hävikki on vähentynyt jopa 30%. "

Rahallisen säästön lisäksi asiakkaiden mielestä tuoreuteen on panostettu. Kostutuksen hyötyjä ovat mm. se, että tuotteet pysyvät tuoreina pidempään sekä ilmastointi- ja jäähdytystarve vähenee.

Condairilta toimitettiin Samkaupille korkeapaineinen sumutuskostutin ML Solo sekä käänteisosmoosivedenpuhdistuslaitteet. ML Solo on hiljainen ja vähän energiaa kuluttava kosteudenhallintaratkaisu.

Takaisin uutissivustolle 

ML Solo -korkeapaine-suorailmakostutin

Korkeapaine-suorailmakostutin tarjoaa energiaa säästävän kosteudenhallinnan ja haihdutusjäähdytyksen suoraan huoneilmaan.

Lue lisää
FOOD PODCAST

Podcastimme kertoo englanniksi miten elintarvikevalmistajien tuottavuutta parannetaan säätelemällä kosteutta

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä...