13.06.2022

Condair ME jäähdyttää Weatheritea

Condair ME -haihduttava ilmankostutin auttaa vähentämään Weatheriten datakeskus- ja tietoliikennealan jäähdytykseen käytettävää energiankulutusta jopa 80 %. Condairin haihduttava ilmankostutin adiabaattisesti jäähdyttää Weatheriten innovatiivista Adtec-D- ilmanjäähdytinyksikköä. Condair ME lisää järjestelmän jäähdytyskapasiteettia niin että joissakin Adtec-D:n sovelluksissa mekaanista jäähdytystä ei tarvita laisinkaan.

Erillinen, modulaarinen jäähdytysjärjestelmä Adtec-D voidaan sijoittaa sisälle tai ulos. Datakeskuksissa ja tietoliikennetiloissa se toimii suurimman osan vuodesta vapaalla ilmajäähdytyksellä ja käyttää pelkästään ulkoilmaa sisäilman jäähdyttämiseen. Kun ulkolämpötila nousee yli 20 asteeseen, Adtec-D siirtyy adiabaattiseen jäähdytystilaan. Tuloilma kulkee Condair ME:n läpi, joka haihduttaa ilmavirtaan vettä jäähdyttäen sitä noin 12 asteella.

Käyttämällä sekä vapaata ilmajäähdytystä että haihdutusjäähdytystä Weatheriten Adtec-D on hiljattain korvannut mekaanisen suorajäähdytyksen (DX) erään Iso-Britannian johtavan tietoliikenneyrityksen yli 800 kojeistohuoneessa. Projektissa on tähän mennessä käytössä noin 1500 Adtec-D-yksikköä. Yksi vanha 30 kW:n mekaaninen ympäri vuorokauden käytössä ollut DX-ilmajäähdytin kulutti noin 71000 kWh vuodessa, jotta vaadittu sisälämpötila pysyi. DX:n korvannut 30 kW:n Adtec-D-jäähdytysyksikkö kuluttaa vain 14 000 kWh samalla vuotuisella jäähdytysmäärällä. Asiakas säästi 80 % energiaa, eli vuodessa sähköä säästyi 83,3 MWh tässä projektissa ympäri Iso-Britanniaa.

Weatheriten tekninen johtaja Andy Lewis kommentoi: "Adtec-D on ihanteellinen ratkaisu tietoliikenne- ja datakeskuksille, joissa voidaan käyttää suorailmajäähdytystä DX-jäähdyttimien sijaan. Adtec-D toimii yleensä yli 15 energiatehokkuussuhteella, myös silloin kun kuormitus on suurimmillaan, ja on saatavilla 15-80 kW jäähdytyksellä. Condairin haihduttavalla jäähdytysteknologialla varmistetaan, että Adtec-D pysyy sallittujen ASHRAE-olosuhteiden rajoissa jopa Euroopan lämpiminä kuukausina ilman F-kaasukylmäaineita."

"Weatheriten LVI-ratkaisuissa käytetään vain korkealaatuisimpia komponentteja, kuten Condairin haihtuvaa ilmankostutinta. Erityisvaatimuksemme toiminnan, valvonnan ja hygienian suhteen täyttyivät, ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä Condairin tukipalveluun ja onnistuneeseen projektiin”, summaa Andy.

Condairin Iso-Britannian myyntijohtaja Dave Marshall-George kommentoi: "On meille kunnia tehdä Weatheriten kanssa yhteistyötä näinkin innovatiivisen tuotteen parissa, joka auttaa Ison-Britannian televiestintäalaa saavuttamaan energiatavoitteensa ja edistää kestävää kehitystä. Condairilla on markkinoiden kattavin kostutinvalikoima ja rahkeet työskennellä alkuperäisten laitevalmistajien kanssa räätälöityjen ratkaisujen suhteen. Weatheriten Adtec-D:iin rakennettu haihduttava ilmankostutin on standardi Condair ME-tuote, jota on hieman muuteltu projektin vaatimusten mukaisesti. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten Condairilla kehitetään asiakkaille innovatiivisia ja joustavia ratkaisuja."

Weatherite on West Midlandsissa sijaitseva Iso-Britannian johtava mittatilaustyönä valmistettujen LVI-laitteiden valmistaja. Yli 50 vuotta toiminnassa olleen yrityksen valikoimaan kuuluu mm. ilmastointilaitteet, lämmöntalteenottojärjestelmät ja ilmajäähdyttimet.

Takaisin uutissivustolle
Adtec-D jäähdytin Condair ME haihduttavalla kostuttimella

Adtec-D jäähdytin Condair ME haihduttavalla kostuttimella

Adtec-D vapaa ilmajäähdytys sekä haihdutusjäähdytys

Tästä asiantuntijan neuvoja haihduttavaan jäähdytykseen


Tästä asiantuntijan neuvoja haihduttavaan jäähdytykseen

COOLING PODCAST

Podcastimme kertoo englanniksi miten ilmankostuttimia käytetään haihduttavaan jäähdytykseen ilmankäsittelylaitteissa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä...