02.06.2014

Condair kostuttaa Facebookin datakeskusta

Facebookin uusi palvelinkeskus Ruotsin Luulajassa on yksi maailman tehokkaimmista ja ympäristön kannalta kestävimmistä datakeskuksista. Se toimii paikallisesti tuotetulla vesivoimalla ja käyttää kylmää pohjoismaista ilmaa palvelimien jäähdyttämiseen. Näille palvelimille tallennetaan Facebook-käyttäjien kuvat, videot, kommentit ja tykkäykset.

Huippuluokan tehokkuuden ylläpitämiseksi laitoksella on käytössä Condairin vähän energiaa kuluttava korkeapainesumutusjärjestelmä sekä haihduttavia ilmankostuttimia datahallien kosteudenhallintaan.

Peter Liddle projektin kone- ja sähköinsinöörifirmasta Cundallista kommentoi: "Luulajan Facebookin datahalleissa käytetään suorailmajäähdytystä, jossa kylmää ulkoilmaa tuodaan sisälle ylläpitämään vaadittua sisälämpötilaa. Luulajan kylmän ja kuivan ilmaston takia kostutus on ilmastointiprosessissa välttämätön. Ilman sitä sisäilman kosteus voi olla niinkin alhainen kuin 2% RH.”

"Niin alhainen kosteustaso voi olla henkilökunnan terveydelle haitallista ja kohottaa sähköstaattisen purkauksen aiheuttamaa riskiä palvelimille."

Kun kylmä ulkoilma tuodaan rakennukseen ja sekoitetaan datahalleista ulos tulevaan kuumaan ilmaan, sisäilman lämpötila nousee, mutta kosteus vähenee. Sitten 78 sumutus- ja haihdutuskostuttimella lisätään 22800 litraa vettä tunnissa rakennuksen ilmanvaihdon läpi kulkevaan ilmavirtaan. Näin muodostuu ihanteellinen kosteustaso ja sisälämpötila laskee vaaditulle tasolle.

Condairin ilmankostuttimilla saadaan tuotua näinkin valtava määrä kosteutta sisäilmaan ja kulutettua yhteensä vain 90 kW/h sähköenergiaa.

Peter Liddle jatkaa: ”Koska datahalleissa vallitseva lämpötilavaatimus on 18-29°C ja Luulajassa on harvoin tätä lämpimämpää, voidaan myös kuumina kesäpäivinä käyttää ulkoilmaa ilmastoinnin hallintaan. Koska datakeskuksessa ei ole perinteistä DX-ilmastointia, ilmankostuttimia voitaisiin käyttää myös lisäjäähdytykseen, jos ulkolämpötila joskus sattuisi kohoamaan yli 29 asteen.

Condairin osallistuminen Luulajan datakeskusprojektiin toi yhteen kahden Condair-konserniin kuuluvan jäsenen suunnittelu- ja valmistamistaidot. Korkeapainesumutusjärjestelmät valmistettiin Tanskassa, ja Condairin tuotantolaitos Isossa-Britanniassa tuotti haihdutuskostuttimet. Molempien maiden suunnittelutiimit tekivät yhteistyötä laitteiden käyttöönotossa.

Condairin panostus Luulajan Facebook-datakeskuksessa on mainio esimerkki siitä, kuinka hyvät mahdollisuudet sillä on vastata nopeasti kasvavan, globaalin datakeskusmarkkinan kostutus- ja jäähdytystarpeisiin.

Takaisin uutissivustolle

Condairin datakeskusasiakkaisiin ympäri maailman kuuluu:

  • - Facebook
  • - Microsoft
  • - Barclays Bank
  • - eBay
  • - Digital Realty
  • - Hewlet Packard
  • - Metronode
  • - NHN
  • - Citi Group
  • - AT&T Mobile

Tästä asiantuntijan neuvoja datakeskuksen kostutukseen ja haihduttavaan jäähdytykseen

COOLING PODCAST

Podcastimme kertoo englanniksi miten ilmankostuttimia käytetään haihduttavaan jäähdytykseen ilmankäsittelylaitteissa.

Sinua saattaa kiinnostaa nämäkin...