Tea production humidification & humidity control

Kostutus ja kosteudenhallinta teetuotannossa

Kostea ilmasto on eduksi teen kasvatuksessa viljelmillä, ja oikea suhteellinen ilmankosteustaso on keskeinen tekijä, kun kerätyistä lehdistä valmistetaan laatuteetä.

Etenkin hapettamisen (jota sanotaan myös fermentoinniksi) aikana lämpötilan ja kosteuden tiukka valvonta on erityisen tärkeää. Tässä prosessissa olosuhteet ovat sellaiset, että nuudutetuissa lehdissä olevat polyfenolit pystyvät kehittymään teaflaviiniksi, tearubigiiniksi ja muiksi yhdisteiksi, joista mustan teen, pouchong- ja oolongteen luonteenomaiset maut ja väri syntyvät.

Jos lehdet kuivuvat, hapettuminen hidastuu, sillä prosessissa tarvitaan vettä. Fermentoitumisen ylläpitämiseksi ympäristön suhteellisen ilmankosteuden täytyy olla 95–98 % RH 20–26°C lämpötilassa, ja pienikin kosteustason lasku haittaa prosessia ja pienentää voittoa.

Myös muissa työvaiheissa kuten pussiteen tuotannossa kostutuksella voidaan parantaa tuottavuutta, kun sähköstaattiset ongelmat vähenevät.

Teen juonti lisääntyy maailmalla, ja kuluttajat haluavat laatua ja valinnan mahdollisuuksia. Lisäksi reilun kaupan ja termiinisopimusten kaltaiset trendit aiheuttavat tuottajille ennennäkemättömän suuria paineita tavoitteiden täyttämiseksi laadusta tinkimättä.

Jos ei voida luottaa siihen, että olosuhteet ovat ilmaston ansiosta luonnostaan oikeanlaiset, Condairin kostutusratkaisuilla saavutetaan todistetusti vakaa ja taloudellisesti kannattava tuotantoympäristö.

Condairin kostutuksesta on teetuotannossa seuraavia etuja:

  • Fermentointiin / hapetukseen vaadittava korkea ilmankosteus (95–98 %) voidaan taata ulkona vallitsevista olosuhteista riippumatta
  • Kosteus leviää tasaisesti kaikkialle perinteisiin lattia- ja tarjotinfermentointitiloihin, ja RH pysyy tasaisena CTC-fermentoinnissa – edut ovat tuntuvat perinteisiin pyörivään levyyn perustuviin kostuttimiin verrattuna
  • Lehtien värin haalistuminen ja laikkuisuus vähenee – jätettä syntyy vähemmän ja tuotto paranee
  • Rullauksen ja leikkauksen esifermentoinnin kostutus – vähentää rikkoutuneiden reunojen kuivumista
  • Pussiteen tuotannossa koneet toimivat nopeammin ja pölyä syntyy vähemmän, kun sähköstaattinen varaus estyy
  • Voit luottaa investointiisi – Condairilla on vahva näyttö laadun ja tuottavuuden paranemisesta ja investoinnin takaisinmaksuajoista teeteollisuudessa

Teenkäsittely- ja -pakkausasiakkaisiimme lukeutuvat

  • Bartleet Group – Sri Lanka
  • Lumbini Tea Factory – Sri Lanka
  • Peak View Tea – Sri Lanka
  • Gunawaredena Tea Factory – Sri Lanka
  • Uruwala Tea – Sri Lanka
  • Nilwala Tea Factory – Sri Lanka
  • Atambagahwila Tea – Sri Lanka
  • Brooke Bond – Yhdistynyt kuningaskunta
  • Bajrang Tea Factory – Intia
  • Goodricke – Intia

Muita elintarvikkeisiin liittyviä teollisuudenaloja, joille Condair toimittaa tehokkaita kosteudenhallintaratkaisuja